Sinine Kuu - juuli teine ​​täiskuu - 31. juulil

Patrick Casaert kasutas selle kuupildi 27. juulil 2015 jäädvustamiseks sinist filtrit.

Sinine Kuu tuleb! Nagu näha ülaltoodud fotol, mille autor on Patrick Casaert - kelle Facebooki kogukond kannab nime La Lune The Moon -, on kuu sel nädalal vaha täis saanud. Patrick kasutas oma kuufoto loomiseks sinist filtrit ja kui näete kuut tänaõhtuses taevas, näete, et see on peaaegu täis ... kuid mitte sugugi sinine. Kuid juulikuu teise täiskuuna nimetavad paljud seda siniseks kuuks.

Kalendrid ütlevad, et selle kuu teine ​​täiskuu langeb homme - 31. juulil 2015. Ent suure osa Põhja-Ameerika jaoks pöördub kuu täpselt enne 31. juuli päikesetõusu .

Nii nimetavad paljud homset täiskuud - ja tõenäoliselt ka tänaõhtust peaaegu täiskuud - siniseks kuuks.

Kas üks neist kuudest on sinise värviga? Ei. Nimes Sinine Kuu pole midagi pistmist sinise värviga. See on lihtsalt kalendrikuu teise täiskuu nimi.

Kui kuu ei ole täna õhtul ega homme õhtul sinise värvusega, kuidas see välja näeb? See näeb välja nagu iga tavaline täiskuu.

Nime sinise kuu päritolu kohta saate lugeda siit

Meteoorid ees! Kõik, mida peate teadma: Perseidne meteoordušš

Maa päev ja öö küljed 31. juuli täiskuu hetkega

Maa päeva- ja ööküljed 31. juuli täiskuu hetkel (2015. aasta 31. juuli kell 10:43 universaalne pii). Kujutise krediit Earth & Moon Vieweri kaudu

Selle kuu kuu saab täies mahus täis 31. juulil kell 10:43 universaalaja järgi - tavapärane kellaaeg algmeridiaanil 0 o .

Tõlkides universaalaja USA mandriosa ajavöönditesse, näeme, et Kuu jõuab täisfaasi piirini kell 6:43 EDT, 5:43 CDT, 4:43 MDT või 3:43 PDT 31. juuli hommik. Kas see tähendab, et peaksite kuu otsima just neil kellaaegadel? Mitte tingimata. Need ajad näitavad vaid seda, millal on kuu täpselt täis .

Nagu alati, püsib täisfaasi läheduses olev kuu kogu öö päikese vastas - tõuseb päikeseloojangu ümber, pea kohal keskööl, loojub päikesetõusu ajal.

Ehkki tänaõhtune kuu paistab öösel hämarusest kuni koidikuni küllaltki täis, tähistab täiskuu - astronoomilises mõttes - ainult põgusat ajahetke.

See on siis, kui kuu seisab 180 kraadi päikese käes ekliptika pikkuskraadides.

Kõik, mida peate teadma 31. juuli Sinise Kuu kohta

Alumine rida: 31. juuli 2015 täiskuu ei paista sinise värvusega. Kuid - kui kahest täiskuust teine, mis toimub ühe kalendrikuu jooksul -, nimetavad paljud seda siniseks kuuks.

EarthSky astronoomiakomplektid sobivad ideaalselt algajatele. Telli täna EarthSky poest

Anneta: Sinu tugi tähendab meile kogu maailma