Kui sageli on sinine kuu?

Elizabeth Crehan sai Connecticuti New Canaanis selle võtte 1. augusti hommikul 2015. Ta ütles, et lisas just "kena vaikse sinise tooni!"

Foto ülaosas Elizabeth Crehan 31. juuli 2015. aasta öösel. Ta ütles, et lisas "kena vaikse sinise tooni".

Meteoorid ees! Kõik, mida peate teadma: Perseidne meteoordušš

Sel aastal, 2015. aastal, langeb Sinine Kuu - teine ​​kahest täiskuust ühes kalendrikuus - 31. juulil 2015. Selle täiskuu täpne hetk 31. juulil oli kell 10:43 UTC (kell 6:43 EDT, 31. juuli hommikul 5:43 CDT, 4:43 MDT või 3:43 PDT).

Kui sageli on sinine kuu? Vastuse saamiseks peate uurima astronoomia ja kalendri uuringute kontseptsiooni, mida nimetatakse metonitsükliks.

Metonitsükkel on 19 kalendriaasta (235 kuukuud) pikkune periood, pärast mida naasevad uued ja täiskuud aasta samadele (või peaaegu samadele) kuupäevadele.

Seetõttu on 19 aasta pärast, 2034. aastal, juulis jälle üks sinine kuu.

Ja 19 aastat pärast seda on veel üks, juulis 2053.

Sinised kuudid ei näe tegelikult sinist värvi. Greg Hogan sai selle pildi sinist kuust (ainult sinine ainult nimega!) Pilves taevas 31. juulil 2015. Ta kirjutas: “Lõbutsedes sinise kuu ideest ... ma segasin sama pilti kaks korda ühe sinisega varjund ja üks normaalne. :) “

19-aastases metonitsüklis on 235 täiskuud (235 kuukuud), kuid ainult 228 kalendrikuud. Kuna täiskuude arv ületab kalendrikuude arvu, tähendab see, et vähemalt seitse neist 228 kalendrikuust peavad hõlmama kahte täiskuu (235 - 228 = 7 täiendavat täiskuud) .

Kui selle 19-aastase perioodi veebruaris pole aga täiskuud - nagu 2018. aasta veebruaris -, tähendab see, et see kaheksas täiskuu peab langema ka mõne teise kalendrikuu sülle. Seetõttu spordib aasta 2018 tegelikult kaht sinist kuud, 2018. aasta jaanuaris ja märtsis, mis annab meile eelseisva 19-aastase metonitsükli jooksul kokku 8 sini-kuud:

1. 31. jaanuar 2018
2. 31. märts 2018
3. 31. oktoober 2020
4. 31. august 2023
5. 31. mai 2026
6. 31. detsember 2028
7. 30. september 2031
8. 31. juuli 2034

Veelgi enam, Metonici tsükkel kindlustab meile, et seitsmel 19-aastasel aastal on ka hooajaline Sinine Kuu - kolmas neljast täiskuust ühel hooajal. Hooaja all mõistetakse ajavahemikku pööripäeva ja pööripäeva vahel - või vastupidi. Viimane sinine kuu hooaja määratluse järgi juhtus 21. augustil 2013. Järgmised seitse hooajalist sinist kuud 19-aastases metonitsüklis:

1. 21. mai 2016
2. 18. mai 2019
3. 22. august 2021
4. 19. august 2024
5. mai 2027
6. 24. august 2029
7. 21. august 2032

Lühidalt, meil on igakuine Sinine Kuu alati, kui ühel kalendriaastal on 13 täiskuud, ja hooajaline Sinine Kuu, kui järjestikuste detsembrikuiste pööripäevade vahel toimub 13 täiskuu.

Alumine rida: teine ​​kahest juulikuu 2015 täiskuust langeb täna, 31. juulil 2015. Populaarse tunnustuse kohaselt on ühe kalendrikuu ajal aset leidv teine ​​täiskuu sinine kuu. Tänu sellele, mida nimetatakse metonitsükliks, on 19 aasta pärast 2034. aastal juulis jälle üks Sinine Kuu. Ja 19 aastat pärast seda on veel üks, juulis 2053.

Kuu faasid: 2001 kuni 2100

Anneta: Sinu tugi tähendab meile kogu maailma