Meeskeisri pingviinid on head isad

Meeskeisri pingviin, kes inkubeeris muna vahetult enne haudumist juuli keskel. Foto Robyn Mundy kaudu / Austraalia Antarktika divisjon.

Lõunapoolkera suvisel ajal - umbes detsembrist veebruarini - nuumavad Antarktikas keiserpingviinid kalmaari, kala ja krilli. Sügise lähenedes märtsis lahkuvad keisrid veest ja alustavad pikka matka ühte mitmest pesitsuskolooniast. Pesitsustsükkel algab umbes nüüd - aprilli kuu, Antarktikas sügis - kui pingviinid paarituvad uudistaval merejääl. Iga emane toodab ühe munaraku. Ta kannab muna oma tüürimehele, seejärel lahkub talvel avameres.

Antarktika talvel - neli kuud pikk külm öö - kobisevad meessoost keisripingviinid sadade lumme. Isased pingviinid valvavad mune ja hoiavad neid soojas. Iga isane pingviin paneb oma muna jalga. Ta katab selle nahavoldiga. Sel viisil hoiab ta sooja umbes 100 kraadi Fahrenheiti (38 kraadi Celsiuse järgi) ajal, kui välistemperatuur võib langeda tunduvalt alla -30 kraadi F (? 35 kraadi C).

65 päeva jooksul inkubeerib iga lind muna, mis on kootud suurtesse kolooniatesse, kus on ainult suled, rasv ja üksteisega soojad. Munade koorumine võib alata juulis, kuid isaste pingviinide talvine valvsus lõpeb alles augusti paiku, kui päike piilub silmapiiri.

Selleks ajaks, kui naine naaseb, on klanitud ja toitu täis, võib mees kaotada 45 protsenti oma kehakaalust. Järk-järgult näljane, lahkub ta merel toituda. Järglased kasvavad kiiresti suvel, kui merel on toitu küllaga. Detsembriks on tibud omal kohal.

Viis aastat hiljem, kui nad jäävad oma ookeanikodusse ellu, naasevad noored pingviinid ise vanemateks.