1. – 2. Märts on sellel kuul 1. täiskuu

Pilt ülaosas: 1. jaanuaril 2018 peaaegu täiskuu Rumeenias Ploiesti linnas Steliana Cristina Voicu kaudu.

Esimene kahest 2018. aasta märtsikuisest täiskuust langeb ööle 1. – 2. Märtsil 2018. Selle kalendrikuu teine ​​täiskuu toimub 31. märtsil 2018. Rahvahääletuse kohaselt toimub teine ​​kahest täiskuust ühes kalendrikuu on sinine kuu.

Pole tähtis, kus te kogu maailmas elate, võite alati oodata täiskuu valgustamist öösel hämarusest koiduni. Kuna Kuu püsib täna öösel enam-vähem päikese vastas, otsige, et kuu tõuseks ida päikeseloojangu ümber, tõuseks kõrgeim ööks südaöö paiku ja loojuks päikesetõusu ümber läände.

Kuu kohta öeldakse, et see on täpselt täis täpselt sel hetkel, kui see on päikese vastas ekliptika või taevapikkuses. See täiskuuhetk saabub 2. märtsil 2018 kell 00:51 universaalajal.

Põhja-Ameerika ja Hawaii jaoks tähendab see seda, et täna õhtul - 1. märtsil 2018 - kell 20.51 saabub kuu täpselt täis , kell 8:51 AST, 7:51 EST, 18:51 CST, 17:51 MST, 4:51. pm PST, 15:51 AKST ja 14:51 HST.

Nii põhja- kui ka lõunapoolkera jaoks on 2018. aasta märtsi esimene täiskuu kolmas kolmest täiskuust, mis leiavad aset 2017. aasta detsembri pööripäeva ja 2018. aasta märtsi pööripäeva vahel.

Põhjapoolkera jaoks näitab märtsi esimene täiskuu talve viimast täiskuud; lõunapoolkera jaoks on see suve viimane täiskuu.

Teisest küljest avab teine neist kahest 2018. aasta märtsikuisest täiskuust kevade esimesel täiskuul põhjapoolkera jaoks. Lõunapoolkeras on see sinine kuu 31. märtsil 2018 esimene sügise täiskuu.

Enamikul aastatel toimub kristlik lihavõttepüha esimesel pühapäeval pärast põhjapoolkera kevade esimest täiskuud. Muidugi, lihavõttepühad tulevad pühapäeval, 1. aprillil 2018, päeval pärast täiskuud laupäeval, 31. märtsil 2018.

Lõunapoolkera jaoks on Sinine Kuu - 2018. aasta märtsi teine ​​täiskuu - ka nende saagikuu, mis on sügisesele pööripäevale lähim täiskuu.

Alumine rida: kus iganes sa ka sellel õhtul - öösel 1.-2. Märts 2018 - viibida saaks - nautige kahest 2018. aasta märtsikuu esimesest täiskuust ja hooaja viimasest täiskuust.