Noor kuu ja Veenus 16-18 mai

Vaadake 2018. aasta 16. kuni 18. mai õhtutel hämaras noorkuu ja pimestavat planeeti Veenust.

Kuu muutus uueks 15. mail kell 11.48 koordineeritud universaalaeg (UTC). Põhja-Ameerika ja USA ajavööndites tähendab see aja järgi 8:48 ADT, 7:48 EDT, 6:48 CDT, 5:48 MDT, 4:48 PDT, 3:48 Alaska aeg ja 1: 48:00 Havai aeg.

Suuremal osal maailmast on suhteliselt hea võimalus püüda kuukuu poolkuu ainult ainuüksi silmaga, pidades silmas takistusteta silmapiiri ja selget taevast. Põhja- ja Lõuna-Ameerikal, Hawaiil ja Vaikse ookeani saartel on eelis, kuna nendest paikadest jääb laiem kuukuu poolkuu pärast 16. mai päikeseloojangut kauem välja. Isegi sellisel juhul on suur osa maailma idapoolkerast korralikus kohas positsioon, et tabada 16. mai noorkuu ja ka Veenus.

16. mai õhtul istub viski õhuke ja kahvatu Kuu poolkuu taevas madalal, Veenuse all. Teie eelis on leida sel õhtul päikeseloojangu suunas takistusteta silmapiir.

EarthSky sõbral Amber Dittrichil Kansasest polnud raskusi noore poolkuu ja pimestava planeedi Veenuse tabamisega pärast päikeseloojangut Kolmapäev, 16. mai 2018. Laiem poolkuu ilmub Veenusele palju lähemal videvikus neljapäeva, 17. mai 2018. Tänan teid Merevaik Dittrich!

17. mail seostub laiem kuukuu pool Veenusega tihedamalt ja pealegi püsib pimedal ajal kauem. 18. mail on kuu veel laiem poolkuu, püsides õhtul väljas veel hiljem. Kuu selline liikumine ööst össe on muidugi tingitud liikumisest Maa ümber orbiidil.

Pidage meeles, et binokkel on taevavaatlusel alati kasulik. See kehtib eriti 16. mail, kui kuu on eredas hämaruses.

See aitab teil teada saada ka neil öödel kuupaiku toimumise aega teie asukohast. Kuuvarju aeg on kogu maailmas erinev. Klõpsake siin, et teada saada, millal kuu teie taevasse loojub, ja pidage meeles ruutu kuuvarjutus ja kuuvarjutus . Kuuvariaeg eeldab horisontaaltaset ja kuuvarjund määratletakse kui kuu lõppjälg (või ülemine) jäseme puudutades horisonti.

Mõnel neist õhtutest peaks teil Veenuse püüdmisega vähe probleeme olema, kui eeldada, et pärast loojangut on läänes taevas selge. Kui olete Veenuse videvikus või varahommikul märganud, pöörake ümber ja vaadake vastupidises suunas. Sellest säravast ilust saab kuningaplaneet Jupiter, Veenuse järel teine ​​heledam planeet.

Jupiter, viies planeet, mis asub päikesest väljapoole, on nn kõrgem planeet. See tähendab, et see on planeet, mis tiirleb ümber Maa orbiidi päikese ümber. Teleskoobi kaudu paistab kõrgem planeet Maa taevas alati täis või peaaegu täielikult.

Veenus, teine ​​päikesest väljapoole suunatud planeet, on madalama kvaliteediga planeet. See tiirleb Maa orbiidi sees päikest. Kuna Veenus on madalam planeet, näitab teleskoop Veenust läbimas terve hulga faase, sarnaselt väikese, funktsioonitu kuuga.

Kui vaataksite nüüd läbi teleskoobi, võiksite arvata, et Veenus kuvab faasi, mis on lähedane vahatava poolkuu kuule, mida näeme 16. – 18. Mail. On loomulik mõelda, sest need kaks maailma asuvad taevalaotuses nii lähedal. kuppel. Kuid ei, te ei näeks Veenust praegu samas faasis nagu poolkuu. Kuu näeb nüüd välja nagu poolkuu, kuna see asub kosmoses vaid päikese ja Maa vahelise joone ühel küljel. Teisest küljest asub Veenus praegu Maast Päikese kaugel küljel. Kui näeksite seda teleskoobi kaudu, leitaks see kahanevas hiiglaslikus faasis, rohkem kui pooleldi valgustatud, kuid vähem kui täis.

Sisemise Päikesesüsteemi - elavhõbeda, Veenuse, Maa ja Marsi - pilt Solar System Live'i kaudu. Veenus ilmub teleskoobis 2018. aasta maikuu jooksul kahaneva gibufaasina, kuna Veenus asub Maast vaadatuna päikese kaugemal küljel.

21. septembril 2018 - 2018. aasta septembri pööripäeva lähedal - on Veenus päikesevalgusega valgustatud umbes 25%. Sel ajal asub see päikese ja Maa vahel.

Järgnevate kuude päevast päeva pühib Veenus oma orbiidil Maa taha planeetide võidujooksus. 2018. aasta augusti keskel paljastab teleskoop Veenuse poolvalgustusega (nagu viimase veerandkuu). Pärast seda väheneb Veenuse faas poolkuu faasini.

Kas soovite teada Kuu ja Veenuse praegust faasi? Kliki siia.

Uskuge või mitte, ilmub Veenus meie õhtu taevas eredamalt 2018. aasta septembri pööripäeva paiku, kui see on päikesepaistega valgustatud umbes 25%.

Veenus kaob lõpuks õhtutaevast 2018. aasta oktoobris.

Alumine rida: läänes on ilus vaatepilt pärast päikeseloojangut 16. – 18. Mail 2018… säravam planeet Veenus naaseva noore kuu lähedal.